Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Abcoude

Ook de jaarrekeningen van gemeente Abcoude zijn misleidend. Het gemeentebestuur deed het in de jaarrekening 2005 voorkomen of er € 0,3 miljoen was overgehouden. De gemeenteraad dacht dat de cijfers volkomen betrouwbaar waren en besloot dit geld aan de burgers terug te geven. Heel prima! Echter, in werkelijkheid was er niet overgehouden, maar was er een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,4 miljoen.
Ook de jaarrekening 2004 was al misleidend: niet een gepresenteerd nadelig saldo van € 0,1 miljoen, maar in werkelijkheid een nadelig saldo van € 1,7 miljoen. In 2 jaar tijd dus in werkelijkheid een tekort van € 3,1 miljoen, terwijl een overschot van € 0,2 miljoen werd gepresenteerd.
Ook de weergave in de jaarrekeningen van de financiŽle positie klopt van geen kant. Wel staan in die jaarrekening een heleboel klinkklare nonsens en wartaal. Zoals in de jaarrekeningen van heel veel gemeenten.
Had de gemeenteraad van Abcoude maar eerst eens advies aan Leo Verhoef gevraagd! Zouden ze daar echt niet de krant lezen en nog nooit van Leo Verhoef en z'n actie tegen de boekhoudfraude bij menige gemeente gehoord hebben?
Leo Verhoef waarschuwde met zijn brief van 28 november 2006 de gemeenteraad. Die nam niet de moeite te reageren. "Ach, het gaat maar over het belastinggeld van de burgers. Totaal onbelangrijk."
Dus was ook de jaarrekening 2006 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 5,7 miljoen. In werkelijkheid was dit € 5,1 miljoen. Waar bleven die niet verantwoorde € 0,6 miljoen?
(Opvallend: in 2006 was de opbrengst Onroerendezaakbelasting € 1,6 miljoen. Die was dus totaal overbodig.)
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 10 oktober 2007. De gemeenteraad wenste niet te reageren.
Dus was ook de jaarrekening 2007 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,1 miljoen. In werkelijkheid was er een tekort van € 1,1 miljoen. Waar bleven die niet verantwoorde € 2,2 miljoen?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 24 september 2008. Die liet niets van zich horen.
Dus was ook de jaarrekening 2008 weer misleidend; het scheelt niet veel (nadelig saldo van € 36.000 i.p.v. een voordelig saldo van € 78.000), maar toch.
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 37.000. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 3,3 miljoen. Waar bleven die niet verantwoorde € 3,3 miljoen?
Leo Verhoef waarschuwde nogmaals de gemeenteraad met zijn brief van 31 augustus 2010. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,5 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,2 miljoen. Al met al zijn we sinds 2004 € 11,2 miljoen kwijt; niet verantwoorde bestedingen van belastinggeld! De gemeente is opgegaan in gemeente De Ronde Venen. Niemand meer aanspreekbaar. Weg belastinggeld.


Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Abcoude dd. 31 augustus 2010
- Brief aan gemeenteraad van Abcoude dd. 24 september 2008
- Brief aan gemeenteraad van Abcoude dd. 10 oktober 2007
- Brief aan gemeenteraad van Abcoude dd. 28 november 2006
Terug > begin