Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Arcen en Velden

Ook de jaarrekeningen van gemeente Arcen en Velden zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2006 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 1,0 miljoen over. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van eveneens € 1,0 miljoen was dus overbodig.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,9 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 3,3 miljoen over. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 1,3 miljoen was dus totaal overbodig. Dat moest blijkbaar met geknoei in de cijfers (boekhoudfraude) gemaskeerd worden.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2008 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 2,3 miljoen. Raar, waarom moet een gemeente zoveel overhouden? In werkelijkheid hield de gemeente € 2,6 miljoen over. De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 1,3 miljoen was dus alweer totaal overbodig.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 17 november 2009. Die reageerde niet.
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid was er een voordelig saldo van € 7,1 miljoen (waarvan winst van € 7,2 miljoen bij de verkoop van de Essent-aandelen). De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van € 1,5 miljoen was dus alweer totaal overbodig.

(De gemeente is in 2010 opgeheven en opgegaan in gemeente Venlo)

Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Arcen en Velden dd. 17 november 2009
Terug > begin