Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Boxtel

Ook de jaarrekeningen van gemeente Boxtel zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,9 miljoen. In werkelijkheid was het zelfs nog meer: in werkelijkheid hield de gemeente € 2,1 miljoen over. (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was in 2007 € 4,0 miljoen; de helft was dus genoeg geweest).
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2008 een voordelig saldo van € 2,2 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 3,0 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 5,2 miljoen opgegaan? Wat hoefden we niet te weten?
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2009 een voordelig saldo van - alweer - € 2,2 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 4,8 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 7,0 miljoen opgegaan? Wat hoefden we nu niet te weten? Inmiddels zijn we € 12,2 miljoen belastinggeld kwijt!
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2010 een voordelig saldo van - alweer - € 2,2 miljoen. In werkelijkheid was het saldo van opbrengsten en kosten € 0,0 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 2,2 miljoen opgegaan? Wat hoefden we niet te weten? Inmiddels zijn we € 14,4 miljoen belastinggeld kwijt!
Het gemeentebestuur meldde in de jaarrekening 2011 een voordelig saldo van € 1,4 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,1 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 2,5 miljoen opgegaan? Wat hoefden we nu niet te weten? Inmiddels zijn we € 16,9 miljoen belastinggeld kwijt!
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 1 mei 2012. Geen reactie. Het interesseert ze totaal niet, want "ach, het gaat immers over zoiets totaal onbelangrijks als het geld van de belastingbetalers, toch?"
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van € 1,5 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,3 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 1,8 miljoen opgegaan? Wat hoefden we nu niet te weten? Inmiddels zijn we sinds 2008 € 18,7 miljoen belastinggeld kwijt! (De opbrengst van de Onroerendezaakbelasting was in 2012 € 5,1 miljoen.)
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 13 januari 2014. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2013 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 2,0 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van belastinggeld van € 2,4 miljoen opgegaan? Wat hoefden we nu niet te weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 10 mei 2014. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2014 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid was er een nadelig saldo van € 3,7 miljoen. Wat hoefden we nu niet te weten? Onder meer kwamen er opeens verplichtingen tevoorschijn van € 3,2 miljoen die ook al in de jaarrekeningen van de voorgaande jaren hadden moeten zijn opgenomen. En dat allemaal met dezelfde goedkeurende accountantsverklaringen! Inmiddels zijn we sinds 2008 ruim € 25 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt (ongeveer de opbrengst van de Onroerendezaakbelasting van de afgelopen vijf jaar)!
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 31 augustus 2015. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2015 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,8 miljoen. In werkelijkheid was er alweer een nadelig saldo, nu van € 3,5 miljoen. Waaraan zijn de niet gemelde uitgaven van € 5,3 miljoen opgegaan? Wat hoefden we nu niet te weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 20 september 2016. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2016 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 4,3 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 2,6 miljoen over.
Dus was ook de jaarrekening 2017 weer misleidend. Het gemeentebestuur meldde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,9 miljoen. In werkelijkheid hield de gemeente € 0,3 miljoen over.


Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Boxtel dd. 20 september 2016
- Brief aan gemeenteraad van Boxtel dd. 31 augustus 2015
- Brief aan gemeenteraad van Boxtel dd. 10 mei 2014
- Brief aan gemeenteraad van Boxtel dd. 13 januari 2014
- Brief aan gemeenteraad van Boxtel dd. 1 mei 2012
Terug > begin