Leo Verhoef

Boekhoudfraude gemeenten en provincies

Dossiers
Home

Wie is Leo Verhoef

Uw gemeente en provincie

Dossiers


Persberichten

In de media

Publicaties

Verwijzingen


CURSUS


Contact
Middelharnis

Ook de jaarrekeningen van gemeente Middelharnis zijn misleidend. Wat als saldo van opbrengsten en kosten wordt gepresenteerd, is niet het werkelijke saldo, en wat als financiŽle positie wordt gepresenteerd, is niet de financiŽle positie.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2005 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,7 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,4 miljoen.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2006 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,0 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,4 miljoen.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2007 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,8 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,5 miljoen.
Het gemeentebestuur presenteerde in de jaarrekening 2008 een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,7 miljoen. In werkelijkheid was het € 0,2 miljoen. Inmiddels zijn we € 2,7 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Waaraan?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 5 november 2009. Die reageerde niet, behalve met het aan het gemeentebestuur over te laten, die de brief meteen in de prullenbak gooide. "Niet interessant; het gaat immers over het geld van de belastingbetalers".
Dus was ook de jaarrekening 2009 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,4 miljoen. In werkelijkheid was het verlies € 0,6 miljoen.
Dus was ook de jaarrekening 2010 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,6 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 1,2 miljoen.
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw voor de misleidende jaarrekeningen met zijn brief van 10 november 2011. Die reageerde alweer niet.
Dus was ook de jaarrekening 2011 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een voordelig saldo van opbrengsten en kosten van € 0,9 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 0,2 miljoen. Inmiddels zijn we € 5,8 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Waaraan is het besteed? Wat mochten we niet weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad opnieuw met zijn brief van 19 juni 2012. Alweer, geen reactie.
Dus was ook de jaarrekening 2012 weer misleidend. Het gemeentebestuur presenteerde een nadelig saldo van opbrengsten en kosten van € 1,3 miljoen. In werkelijkheid leed de gemeente een verlies van € 4,3 miljoen. Inmiddels zijn we € 8,8 miljoen belastinggeld ongemeld kwijtgeraakt. Wat mochten we niet weten?
Leo Verhoef waarschuwde de gemeenteraad (inmiddels van de nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee) opnieuw met zijn brief van 13 september 2013.

(gemeente m.i.v. 2013 opgegaan in nieuwe gemeente Goeree-Overflakkee)

Inhoud dossier:
- Brief aan gemeenteraad van Goeree-Overflakkee dd. 19 september 2013
Brief aan gemeenteraad van Middelharnis dd. 19 juni 2012
Brief aan gemeenteraad van Middelharnis dd. 10 november 2011
Brief van gemeenteraad van Middelharnis dd. 3 februari 2010
Brief aan gemeenteraad van Middelharnis dd. 5 november 2009
Terug > begin